Free cookie consent management tool by TermsFeed
Moss Havn Logo
Fra Moss Havn til butikkhyllene

Hvert år ankommer tusenvis av containere til Moss Havn som inneholder alt fra hagemøbler til sykler og matvarer. Her er historiene om transport på sjø, noen av kundene våre og produktene deres som havner i alt fra hager til middagsbord over hele landet.

Innlandshavna

Moss Havn åpnet Norges første innlandshavn  i 2018. Innlandshavnen fremmer bærekraftig transport og økonomisk vekst med økt tilgjengeligheten for vareeiere. Innlandshavnen har stimulert næringslivet, blant annet ved å tiltrekke seg virksomheter som Europris og andre virksomheter som ønsker en fleksibel og miljøvennlig mulighet for godstransport.

Les mer

Hva sier kundene om Moss Havn

Moss Havn er en kompakt byhavn som ligger sentralt plassert i regionen. På grunn av beliggenhet og effektiviteten i de forskjellige operasjonene har vi også fornøyde kunder. Her er en oppsummering med flere av våre kunder.

Promoterer sjøveien

Shortsea Promotion Centre er et samarbeids­prosjekt mellom norske myndigheter og private aktører med målsetting om å gjøre sjøveien til en større del av den intermodale verdikjeden.

I denne filmen kan du høre  Jørn Askvik fortelle om fordelene med å velge sjø fremfor vei.

Les mer

ASKO Elektriske trekkvogner

Kort tid etter at ASKO satt sine elektriske nullutslipps droneskip i trafikk, mottok de flere nye elektriske lastebiler. Med disse trekvognene vil ASKO få en forlenget, helelektrisk transportkjede med elektriske lastebiler som fyller på med traller til sjødronene.

Les mer

Collicare Logistics

"Hvert døgn passerer 2500 trailere i nordgående retning på E6 og det er spådd at det kommer til å dobles innen 2040, så for en logistikkbedrift er dette en perfekt beliggenhet."

-Knut Solheim, Collicare Logistics

Les mer

ASKO Maritime sjødroneterminal

Dåpen av «Marit» og «Therese», ASKO Maritime sine sjødroner markerte overgangen fra flere år med planlegging og oppbygging til starten på drift av en helelektrisk autonom transport over Oslofjorden. Nullutslippsfartøyene, går nå i skytteltrafikk mellom Horten og Moss Havn, erstatter 1 million veikilometer og reduserer klimagassavtrykket til Asko med 5000 tonn CO2 i året.

Les mer

EUROPRIS lager

Europris hadde vokst ut av det gamle lageret i Fredrikstad og behovet var stort for et nytt lagerbygg med nærhet til havn og E6. Tomten fant de i Moss.

Les mer

Rockwool

En av Moss havn sine nærmeste naboer og kunder, Rockwool har på egenhånd kuttet CO2 utslippene i Moss med 15 prosent. Nå vil de gjøre Mosselufta enda renere gjennom videre elektrifisering og kutt av enda 10 prosent.

Les mer

Princess

Med et årlig eksportvolum på imponerende 800000 tonn varer, er det avgjørende for Princess å knytte seg til en pålitelig og velfungerende havn. Gjennom innovative løsninger sikres en sømløs  logistikkprosess.

Les mer

Operatøren i Moss Havn

JAS (Tidligere Greenport Services) er et firma med historie i Norge og Moss tilbake til 1800-tallet. I Moss havn er det nevnte selskap som står for driften av og håndterer logistikken i containerhavna.

Les mer

Mye godt på lager

JAS Worldwide i Moss har som sin hovedoppgave å drive med transport og logistikk til og fra havner over hele verden.

Greenport services på sin side opererer containerterminalen på Moss havn. Det nye lageret på Moss havn effektiviserer denne driften.

Les mer