Free cookie consent management tool by TermsFeed

Stortingsbesøk i Moss Havn

Stortingsbesøk i Moss Havn
Stortingets Transport- og kommunikasjonskomite besøkte nylig Moss Havn. Under besøket hadde vi gleden av å presentere både dronehavna og den viktige funksjonene containerhavna har for næringslivet i regionen.

I 2022 ble verdens første batterielektriske sjødroner døpt av Terese Johaug og Marit Bjørgen i Moss havn. Dette innovative sjødroneprosjektet, som eies og drives av ASKO, representerer et nøkkelledd i retningen mot fremtidsrettet nullutslippstransport. Planene inkluderer også utvidelse av denne teknologien for ruter over hele landet, og Moss havn er svært stolte av å kunne være med på og legge til rette for dette. Prosjektet til ASKO inkluderer også elektrisk transport til og fra havna. Dette kompletterer Moss havn sin satsning på elektrifisering av hele havneoperasjonen.

Både en nullutslipp og elektrisk havn er noe kundene etterspør. Moss  havn er eneste containerhavn i Oslofjorden som har vekst i aktivitet hittil i 2023. Det er klar tale fra kundene og det skaper ringvirkninger i form av aktivitet i næringslivet i regionen.

Se nærmere på hva komiteen fra Stortinget fikk presentert på denne siden.