Free cookie consent management tool by TermsFeed

Verdensrekord i dødsing hos Moss Havn

Verdensrekord i dødsing hos Moss Havn

Onsdag ettermiddag møttes de beste dødserne i Norge for å hoppe fra krana i Moss Havn.

— Dette var veldig gøy å kunne tilrettelegge for. Tenk at det ble satt en verdensrekord her i havna, sier havnesjef Øystein Høsteland Sundby.

Dødsing er ikke en offisiell idrett, men blir omtalt som en ekstremsport verden rundt. Denne sporten går ut på å hoppe fra ekstreme høyder hvor man ligger flatt i lufta så lenge som mulig, før man treffer vannet i en valgt stilling. Moss Havn har tidligere hatt besøk av dødsere som har hoppet fra krana, men denne onsdagen ble det satt ny verdensrekord av Emil Lybekk.

— Det var tungt og jeg kjenner det godt. Det traff litt i magen, men ellers er jeg helt fin, forteller Lybekk til Moss Avis da han kom opp stigen etter å ha satt ny verdensrekord.

Ingen av dødserne som hoppet på onsdag hadde noen plan om å prøve seg på en ny verdensrekord, så det var stor jubel fra både krana og kaia da Lybekk hoppet fra 27 meter.

— Moss Havn ligger i en by og har verdi på flere måter enn den tradisjonelle havnedriften. Det ser vi et eksempel på her hvor vi kan bidra til spektakulær dødsing, både før og under vannsportfestivalen 2020, forteller havnesjefen.