Undervisning­opplegg for skolene i Mosseregionen

Undervisning­opplegg for skolene i Mosseregionen

Denne høsten har Moss havn laget et undervisningsopplegg med et engasjerende spill for skolene i Mosseregionen.

Undervidningsopplegget er bygget rundt fagfornyelsen med tyngde på bærekraftig utvikling og består av et distansebasert spill og klasseromsmateriale. Dette finner lærerne på denne nettsiden som inneholder et variert undervisningsmateriale med både film, foto og tekst med tilhørende refleksjonsoppgaver med fokus på bærekraft, miljø, klima og klimaendringer.

I tillegg til refleksjonsoppgaver har vi laget et eget spill der klassen kan komme ut og spille et distansebasert kunnskapsspill. Moss havn har nemlig inngått et samarbeid med det lokale spillselskapet Wittario om å lage et distansebasert undervisningsspill. Spillet er nå klart til bruk for alle skoleelever og fungerer ved at elevene må ut og gå for å få oppgavene som  automatisk dukker opp etter hver 50 meter.

Ved å gi elevene innsikt i hvordan Moss havn jobber med klimatiltak ser de bærekraftig utvikling i praksis. Her har vi laget eksempler på spørsmål som gjør at elever og lærere kan reflektere over temaet.

Spill om bærekraftig utvikling

Her kan elevene lære om Moss havn sin historie og betydning for byen og regionen samtidig som de beveger seg utendørs. Spillet er knyttet sammen med eget undervisningsopplegg man finner her. Spillkode: 342263

Havnesjef Øystein H. Sundby får opplæring i spillet av skoleelevene.

Spill om kanalen

Kanalen i Moss skiller Jeløya fra Moss sentrum, og Moss havn har blant annet sine gjestebrygger og bobil parkering ved kanalen. Nyetableringer og historiske bygg og hendelser preger området og gjør dette til en spennende del av Moss by.

Vil du bli mer kjent med kanalen og området rundt anbefales kunnskapsspillet "Kanalen i Moss" igjennom Wittario appen - Spillkode 442545

Wittario-appen lastes ned fra App Store and Google Play. En velger selv om en vil spille registrert eller uregistrert. Skriv inn spillkoden og gå ut å spill distansespillet til Moss Havn når og hvor som helst. For å åpne oppgavene må du gå 50 meter for at hver oppgave dukker opp.

På denne linken finner du undervisningsopplegget:
https://www.wittar.io/moss-havn-undervisningsopplegg