Free cookie consent management tool by TermsFeed

Student i praksis

Student i praksis
I høst har Moss Havn vært heldig å ha en dedikert student fra Universitetet i Sørøst-Norge – campus Vestfold i praksis. Jan-Erik Kvam, som er Skipsfart og logistikkstudent, så muligheten til å dykke inn i den operative havnedriften og å utforske den maritime sektoren gjennom sitt femte semester-praksisprogram.

"Jeg ønsket å se hvordan en havn faktisk drives, ikke bare på papiret, men i det virkelige livet. Praksisen her hos Moss Havn ga meg denne muligheten," sier Jan-Erik.

Skipsfart logistikk studiet er kjent for sin bredde, og praksisen har gitt Jan-Erik innsikt i de mange aspektene av feltet. "Jeg visste ikke nøyaktig hva jeg ønsket å jobbe med, men jeg visste at jeg ville ha en praksisopplevelse som ville gi meg et innblikk i det operative arbeidet."

Jan-Erik arbeider med Eirik Olsson, prosjekt- og utviklingsleder i Moss Havn. "Jeg har vært involvert i alt fra å oppdatere avfallsplaner til å delta i store prosjekter som REDII Port, som handler om elektrifisering. Det har vært utrolig allsidig."

Praksisperioden har gitt innblikk i variasjonen oppgavene de ansatte har i hverdagen. "Havner har et begrenset antall ansatte, og det er en konstant utfordring å holde alt i gang. Det har vært øyeåpnende å se hvordan de løser disse problemene," bemerker Jan-Erik.

I tillegg til de praktiske utfordringene har han også fått innblikk i de overordnede visjonene til havnen. "Havnsjefen legger virkelig press på virksomheten for at de skal bevege seg kontinuerlig mot nullutslippshavn konseptet. Å se den slags engasjement og ambisjon har værtinspirerende."

Jan-Erik deler også noen refleksjoner om kulturen ved havnen. "Selv om det er få ansatte her, er det et utrolig godt samarbeidsmiljø. Alle er løsningsorienterte og kreative. Det er et åpent kontorlandskap der alle kan snakke med alle, og ideer blir diskutert og utforsket kontinuerlig."

Jan-Erik er bare halvveis i praksisperioden, men hans erfaringer har gitt et godt innblikk i den operative delen av skipsfart og logistikk.