Free cookie consent management tool by TermsFeed

Shippingstudenten Jelena Lukic fra Vestby er praktikant hos Moss havn høsten 2022

Shippingstudenten Jelena Lukic fra Vestby er praktikant hos Moss havn høsten 2022

Jelena studerer siste år av bachelor graden i Shipping management ved NTNU i Ålesund, og som en del av studiet har hun studiepraksis og skriver bacheloroppgaven hos oss i Moss havn.

Shippingmanagement er et studieprogram hvor man tilegner seg høy kompetanse innen den maritime næringen, samtidig som det er et tverrfaglig studium. Med dette studieprogrammet tilegner man seg fleksibilitet i karrierevalg, også utenom den maritime sektoren.

Bransjer eller retninger som kan være relevante er: Skipsmegling, HR, prosjektledelse, innkjøp, logistikk og operasjon. For Jelena falt valget på dette studieprogrammet nettopp på grunn av dette, fleksibiliteten og muligheten for å jobbe i et spennende internasjonalt miljø.

Jeg valgte å ha min praksisperiode Moss Havn fordi jeg får muligheten til å se hvordan en høyt trafikkert havn fungerer, ogse alle sidene i en havnevirksomhet. Jeg får også oppleve samspillet mellom de mangeulike aktørene som inngår i havnen. Jeg er også interessert i digitaliseringen av shippingnæringen, og jeg synes Moss havn er et godt eksempel på en fremtidsrettet og moderne havn

Bacheloroppgaven hennes skal baseres på de kommende Asko-sjødronene. Her vil hun delta i det nye prosjektet med planlegging fra Moss havn sin side og se det i praksis når dronene begynner å seile mellom Moss og Horten.

Samtidig deltar hun også i utviklingen av havnens markedsføring, drift og forretning. Jelena vil få et godt innblikk i hvordan det er å administrere en havn, samt verdifull kunnskap fra vårt tverrfaglige team som hun kan ta med videre inn i studiet og arbeidslivet.

Ved endt praksisperiode skal hun tilbake til studiebyen Ålesund, hvor hun gjør siste innspurt på sitt siste semester. Etter endt studie har hun planer om å komme ut i arbeidslivet, og eventuelt studere videre til master. Jelena er klar for et spennende semester i Moss havn og ser frem til nye erfaringer.