Free cookie consent management tool by TermsFeed

Samler opp søppel i kanalområdet

Samler opp søppel i kanalområdet

Sammen med Greencarrier har Moss Havn inngått et samarbeid om å drifte en PortBin i kanalen i Moss. Denne maskinen skal samle opp søppel i vannet.

PortBin suger vannet gjennom en rist og ned i en beholder, slik at søppel som måtte være i vannet da blir liggende igjen.

– Vi i Moss Havn ønsker å bidra med miljøfremmende tiltak, og når dette forslaget kom på bordet var det åpenbart at vi ville bli med. Marin forsøpling er et viktig tema å holde fokus på, sier Øystein Høsteland Sundby, Havnesjef i Moss Havn.

Søppelrenseren har ligget i vannet nord for Tollboden i rundt to uker nå. Plasseringen av søppelrenseren såpass nord i Kanalen er ikke tilfeldig.

– Vi har plassert den her grunnet at man får en liten runddans med strømmen, og også er det jo mange båter i dette området, sier havnesjefen til Moss Avis.

Propellen skaper en strømning som driver de øvre vannlagene – og dermed også det flytende søppelet, mot maskinen. Søppelet fanges av den hullete søppelkassa på 30 liter, mens vannet som nevnt drives vekk.

Les om saken i Moss Avis (krever abonnement):

Se innslag hos NRK:

Les mer om selskapet bak PortBin: