Free cookie consent management tool by TermsFeed

Ny “tusenkunstner” til Moss Havn

Ny “tusenkunstner” til Moss Havn

Moss havn har vært velsignet med dyktige ansatte som har vært hos oss i mange år. Når vår trofaste havneinspektør Karl-Erik Jensen som har vært i havna i mer enn 20 år skal pensjoneres i mai, valgte vi å gå ut med en åpen søknad for å få inn ny kompetanse. 


Våre havnearbeidere har bred bakgrunn og alle er tusenkunstnere. Det viktigste for oss var derfor at vi fant en person som passer inn i miljøet, som hadde relevant utdanning, men som også kunne læres opp og utvikle seg i stillingen. Etter en god intervju runde falt valget på Kevin Veder som er født samme året som Karl-Erik begynte i Moss havn.

Karl-Erik blir pensjonist og lærer bort noen triks.


Kevin besto fagprøven som tømrer sommeren 2021 og ble trigget av stillingsannonsen han så på Facebook. 

Jeg hadde jobbet i nesten tre år hos en byggmester, men synes annonsen og stillingen virket spennende. Det at man kan få bruk for tømrerfaget, men også lære seg alt fra sveising til å kjøre truck og kran gjorde jobben attraktiv for min del.


I løpet av de første dagene og ukene har det handlet om å bli kjent med jobben og en av fagarbeiderne som hjelper til med veiledningen er Roy Roos. Roy har vært i Moss havn siden 2011 og er glad for å ta i mot den nye kollegaen.

Her i havna slutter man bare når man blir pensjonist. Vi har varierte oppgaver, har mulighet for opplæring og ikke minst et godt arbeidsmiljø.

Roy Roos har vært hos Moss havn og er fornøyd med variasjonen i oppgavene


Oppgavene til den nye fagarbeideren vil bestå i alt fra reparasjoner og vedlikehold av bryggeanleggene i kanalen til på sikt å kjøre truck og kran. I følge havnesjef Øystein Høsteland Sundby er Kevin den rette mannen til jobben.

Kevin fremsto umiddelbart som en klok ung mann. Han hadde bestått fagprøven med glans og var imøtekommende og reflektert. Det er viktig for oss å tenke langsiktig og ved å ansette en ung og oppegående håndverker håper vi å ha lagt et godt grunnlag for flere tiår fremover.Kevin er allerede i gang med små og store oppgaver og ser frem til mange år i Moss Havn.