Free cookie consent management tool by TermsFeed

Moss Havn er nominert til Klima Østfold-prisen

Moss Havn er nominert til Klima Østfold-prisen

Klima Østfold-prisen

Vi er stolte av å være nominert til Klima Østfold-prisen.

Klima Østfold annonserer i en pressemelding sendt ut 13. oktober:

For fjerde år på rad skal årets beste kommunale klimatiltak i Østfold kåres. Moss Havn er blant årets topp tre nominerte.

Klima Østfold-prisen er kommunesamarbeidets pris som hyller gode klimatiltak i offentlig regi i regionen. Prisen deles ut på Inspiria Science Center 20. oktober. Som tidligere år har det blitt avholdt en åpen nominasjonsrunde før juryen velger én vinner blant Klima Østfold-kommunene. Juryen består av daglig leder i Klimapartnere Østfold, Statsforvalterens direktør for klima og miljø, og leder av Klima Østfold.

En grønnere havn

Grønn mobilitet og logistikk er del av Smart Moss Havn-programmet og inkluderer flere tiltak innen transport, mobilitet og logistikk til og fra Moss havn. I tillegg til omstillingsarbeidet ved selve havna, er den et viktig element for å flytte gods fra vei til sjø.

Moss Havn har et mål om å bli nullutslippshavn i Moss. For å nå målsettingen har Moss havn gjennomført en rekke tiltak som de er nominert for:

  • Landstrømanlegg ble ferdig i 2019 og er det første i Oslofjorden for containerbåter. Slik legger Moss havn til rette for at varetransport på sjøen kan bli fossilfri. For å få til dette samarbeider de med andre havner i Oslofjorden.
  • Havna har kun fossilfrie biler, og elektriske sykler og lastesykkel er daglig i bruk i havnas driftsavdeling
  • Havna har tydelige ambisjoner om å bytte ut samtlige arbeidsmaskiner til fossilfritt når kapasiteten til fossilfrie maskiner blir god nok.
  • Et spennende utviklingsarbeid gjennom droneterminalprosjektet. Dette skal muliggjøre å ta imot autonome, elektriske sjø-droner over fjorden som skal kombineres med elektriske semitrailere internt i Mosseregionen.

Tiltakene har verdi for både Moss Havn sine kunder og samarbeidspartnere og for Moss by, innbyggere og annet næringsliv i regionen. Moss havn har et redusert utslipp pga. tiltakene på 230 tonn CO2.

Vi er i godt selskap med de andre nominerte og er stolte av de målrettede klimatiltakene vi har jobbet med og resultatene vi har oppnådd, forteller Havnesjef i Moss havn, Øystein Høsteland Sundby.
Øystein Høsteland Sundby, Havnesjef - Moss Havn

Informasjon om de nominerte, evaluering, program til prisutdelingen med mer finner du her...