Free cookie consent management tool by TermsFeed

Moss Havn er en av seks finalister til årets inspirasjonspris!

Moss Havn er en av seks finalister til årets inspirasjonspris!

Nærmere 70 virksomheter er nominert i konkurransen Årets Miljøfyrtårn 2022. Moss Havn er en av seks finalister og nå kan du stemme på oss.

Hvordan kan en havn egentlig bidra til det grønne skiftet? Dette er kanskje ikke helt åpenbart for alle, men Moss havn har inspirert juryen ved å arbeide fremtidsrettet, aktivt og målrettet for miljøvennlig transport.

Dette skriver juryen om Moss havn:

Moss Havn er ambisiøse og har et tydelig mål om å være nullutspillshavn innen 2030. De er godt i rute for å nå dette.

Moss Havn sitt gamle kontorbygg ble revet for å gjøre plass til ASKO sin nye sjødroneterminal, tilrettelagt for elektisk transport fra lager til butikk.

Dette er noen av tiltakene Moss Havn har lykkes med:
  • Det benyttes kun fossilfrie biler i havnedriften; det inkluderer el-bil, biogass-lastebil, elektrisk hjullaster, samt elektriske sykler – også lastesykkel. I år kommer også elektriske semitrailere som brukes til og fra havna av ASKO og andre kunder.
  • Havna har åpnet en banebrytende droneterminal sammen med ASKO som gjør havna i stand til å ta imot autonome, elektriske sjø-droner for trafikk over fjorden!
  • De har arbeidet målrettet med tiltak som reduserer og fjerner CO2-utslipp, deriblant gjennom oppvarmingskilder og mindre energiforbruk i effektive bygg
  • I tillegg er det gjennomført flere tiltak for å redusere støy, bygge en kompakt byhavn og prioritere areal til aktivitet som må være sjønært.

Vi er stolte av arbeidet vårt og ser frem til at næringslivet i regionen skal kunne flytte gods fra vei til sjø og bane – helt uten utslipp, sier Øystein Høsteland Sundby, havnesjef ved Moss havn.

-

Avstemmingen er åpen fra og med mandag 28. november til fredag 2. desember kl. 16:00. Vinnerne offentliggjøres under en digital prisutdeling 14. desember.

Vår elektriske varesykkel som erstatter bil på småturer rund om på havna foran vår nye elektriske hjullaster.