Free cookie consent management tool by TermsFeed

Moss havn merker også koronakrisen

Moss havn merker også koronakrisen

Hverdagen er blitt annerledes i Moss havn den siste uka. Som samfunnet for øvrig er det tiltak som følge av koronakrisen som gjelder også her.

Sjøfarten representerer en viktig del av infrastrukturen i landet vårt. Havnene sikrer at gods og personer kan komme seg om bord og i land. I Moss havn er det ingen passasjerer på skip til utlandet og således er det heller ingen regulær trafikk som er rammet av de sterke restriksjonen som er innført i resten av samfunnet.

Både for Moss Havn KF og operatøren i havna har bemanningssituasjonen høy prioritet. Kranførere har minst mulig kontakt med andre for å sikre at det ikke spres smitte mellom dem, og administrativt ansatte arbeidet i stor grad hjemmefra.Noen ansatte har vært i karantene denne uka, men til mandag er alle karantener opphevet. Kapasiteten ved havnen er overhodet ikke berørt av tiltakene som er iverksatt.Gjennom første uke har aktiviteten vært som normalt. Førstkommende helg, og i starten på neste uke, vil skipene anløpe som normalt. Det er noe mindre oversjø-last inn nå til helga. Det henger sammen med utskipinger spesielt fra Asia litt tilbake i tid. En container bruker gjerne 30-40 dager på reisen fra Asia til Norge. Shortsea-markedet, bransjens betegnelse på trafikk mellom Europeiske havner og Norge, holder seg stabilt. Det er her lastebilen er alternativet. På grunn av utfordringer med grensekryssinger for lastebiler nå kommer sjøfarten til sin rett. Vi ser nå hvor viktig det er med en operativ infrastruktur sjøveien – ikke minst som den beredskapen vi trenger i situasjoner som vi opplever nå om dagen.Næringslivet i Mosseregionen forsyner innbyggerne i landet med viktige varer. Mediene har omtalt flere store leverandører av matvarer som trygger oss innbygger på at både forsyningslinjer og lager er på full kapasitet.Moss Havn er selvsagt stolte av å kunne bidra til at ingen trenger å bekymre seg for tilgang på mat og andre varer i butikkhyllene. Flere kjente selskapsnavn som forsyner oss med medisinske forbruksvarer og andre viktige produkter får daglig utkjørt containere fra Moss Havn. Det er virkelig et meningsfullt og viktig arbeid som gjøres i Moss havn og alle vi som arbeider her kjenner litt ekstra på det i disse dager.