Free cookie consent management tool by TermsFeed

Kontrakt for nytt havnekontor er inngått

Kontrakt for nytt havnekontor er inngått

Fredag 8. januar ble det inngått kontrakt med Byggmester Ulf Johannessen as som skal rehabilitere byggene i Stengata 1 og 3. Dette vil bli kontorer for Moss havn KF når det står klart etter sommeren 2021.

Etter konkurranse ble det Byggmester Ulf Johannessen as som fikk kontrakten med Moss havn KF om rehabilitering av byggene. Vi forhandlet med 3 aktører og er svært fornøyd med at vi i dag kunne signere denne kontrakter, sier Erik Gressløs som er teknisk sjef i Moss havn.

Moss havn får disponere byggene som eies av Moss kommune mot at de settes i stand. Byggene har stått tomme over lang tid og det der godt å kunne ta dem i bruk. De blir etablert inngangsparti i et nytt bygg som skal binde de to byggene sammen. Fasadene, som er vernet vil tas tilbake til slik det antas at de har vært tidligere. Deler av byggene har historie som strekker seg tilbake til 1800-tallet og huset den gang byens første fattighus. Både byantikvar og fylkeskonservator har bistått i prosessen gjennom gode råd. Havnesjef Øystein Høsteland Sundby er glad for at kontrakten nå er signert og at prosjektet kommer videre i neste fase. Det er en perfekt plassering for havnas kontorer som i tillegg gjør at vi får liv i to gamle bygg. I løpet av noen uker vil det fysiske arbeidet starte og det blir en spennende prosess å følge videre.