Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cruiseskipet Artania besøkte Moss Havn

Cruiseskipet Artania besøkte Moss Havn

Lørdag kveld fikk Moss Havn en kort visitt av det velkjente cruiseskipet Artania.

- Skipet kommer inn til oss på vei ut fra Oslo og skal primært ta med segpassasjerer som er på tur på land, fortalte havnesjef Øystein HøstelandSundby til Moss Avis.

Moss Havn hadde sist besøk av et cruiseskip i fjor da det tyske skipet Deutschland latil kai, men har før det ikke hatt besøk av et passasjerskip på omkring ti år.Havnesjefen forteller at cruiseskipet Artania er betydelig større, og det er derfor enstørre begivenhet. Skipet måtte legge til på containerkaien og var derfor godt synligfor forbipasserende.

- Det er alltid morsomt når nye skip kommer innom havna. Dette cruise-anløpet er etengangstilfelle og blir nok ikke noe vanlig syn hos oss. For alle oss i Moss Havn harvi fokus på å tilby miljøvennlig sjøtransport og havnetjenester til næringslivet iMosseregionen, forteller Høsteland Sundby til Moss Avis.

Et skip med historieArtania ble bygget i 1984 ved Helsinki New Shipyard i Helsingfors i Finland forPrincess Cruises som M/S «Royal Princess», men ble omdøpt av prinsesse Dianasamme året.

Passasjerskipet skiftet eier til P&O i 2005 og ble da omdøpt til Artemis,før det ble chartret i 2011 av Phöenix Reisen og omdøpt en tredje gang til Artania,som det fortsatt heter i dag.

Artania er 231 meter langt, 29 meter bredt og har en dybde på 7,8 meter ned ivannet. Det veier totalt 44,348 tonn, en toppfart på 22 knot og kan ta 1260passasjerer om gangen.