Free cookie consent management tool by TermsFeed

Ny gassdrevet <br/>lastebil på plass

Ny gassdrevet <br/>lastebil på plass

Moss Havn har nå kjøpt inn en ny gassdrevet lastebil. Denne føyer seg inn i rekken av fossilfrie kjøretøy på havna.

- Vi er svært glade for å ha fått denne lastebilen. Vi kjører mange korte strekninger her nede på havna, og mye frem og tilbake, så denne lastebilen passer perfekt til vårt bruk, sier Havnesjef Øystein Høsteland Sundby.

I følge produsenten skal disse bilene redusere utslipp sammenlignet med diesel Euro VI-standarden: 95% mindre partikler, 25% til 70% mindre nitrogenoksider, og inntil -15% mindre CO2-utslipp, eller 95% mindre ved bruk av biogass.

Moss Havn KF er inne i en prosess for å elektrifisere alle kjøretøyene som er i arbeid på havna. Allerede er det kjøpt inn elbiler, elsykler og elektriske trucker.

- Det er viktig for oss å jobbe mot en fossilfri retning. Våre biler i sving hver dag, og derfor ønsker vi en miljøvennlig kjøretøypark her i Moss Havn, fortsetter Sundby.

Tidligere i år fikk Moss Havn også tildelt støtte fra Enova til å etablere landstrøm. Det er store miljøgevinster som skjer når skipene som legger til kai i Moss Havn kobles på landstrøm. Landstrøm er den teknologien som har størst effekt for å redusere utslipp ved landligge.

I løpet av et drøyt år vil alle skip som legger til kai i Moss Havn kunne koble seg til landstrøm.