Free cookie consent management tool by TermsFeed

Ny gassdrevet lastebil på plass

Ny gassdrevet lastebil på plass

Moss Havn har nå kjøpt inn en ny gassdrevet lastebil. Denne føyer seg inn i rekken av fossilfrie kjøretøy på havna.

- Vi er svært glade for å ha fått denne lastebilen. Vi kjører mange korte strekninger her nede på havna, og mye frem og tilbake, så denne lastebilen passer perfekt til vårt bruk, sier Havnesjef Øystein Høsteland Sundby.

I følge produsenten skal disse bilene redusere utslipp sammenlignet med diesel Euro VI-standarden: 95% mindre partikler, 25% til 70% mindre nitrogenoksider, og inntil -15% mindre CO2-utslipp, eller 95% mindre ved bruk av biogass.

Moss Havn KF er inne i en prosess for å elektrifisere alle kjøretøyene som er i arbeid på havna. Allerede er det kjøpt inn elbiler, elsykler og elektriske trucker.

- Det er viktig for oss å jobbe mot en fossilfri retning. Våre biler i sving hver dag, og derfor ønsker vi en miljøvennlig kjøretøypark her i Moss Havn, fortsetter Sundby.

Tidligere i år fikk Moss Havn også tildelt støtte fra Enova til å etablere landstrøm. Det er store miljøgevinster som skjer når skipene som legger til kai i Moss Havn kobles på landstrøm. Landstrøm er den teknologien som har størst effekt for å redusere utslipp ved landligge.

I løpet av et drøyt år vil alle skip som legger til kai i Moss Havn kunne koble seg til landstrøm.