Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dette vil bety et skifte for hele Mosseregionen

Dette vil bety et skifte for hele Mosseregionen

Det har den siste tiden vært skrevet mye om Enovas støtte til Askos prosjekt for førerløse, elektriske fartøy over Oslofjorden.

Asko planlegger selvkjørende fartøy som skal frakte gods over Oslofjorden mellom Moss og Holmestrand.

— Dette betyr mye for Moss havn. Vi viderefører med eget droneterminal-prosjekt og vil legge til rette for havneløsninger. Sjødrone kombinert ned elektriske lastebiler i Mosseregionen vil bety et skifte, også miljømessig, for godstransport i Mosseregionen, sier Øystein Høsteland Sundby, Havnesjef i Moss Havn.

To selvkjørende ro/ro-fartøy med en kapasitet på 16 semitrailere skal gå mellom Moss og Holmestrand og fortøyes automatisk i havn. Lasting og lossing vil foregå med elektriske terminaltraktorer, også disse vil med tiden bli ubemannede og autonome. Elektriske lastebiler vil frakte godset mellom havnene og ASKOs varelagre.

— Dette prosjektet blir en døråpner for utslippsfrie transportløsninger til sjøs. Her viser ASKO hvordan sjøtransport kan konkurrere med lastebil også på kortere distanser, sier administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova i en pressemelding.

Her kan du lese mer om saken.