Free cookie consent management tool by TermsFeed

2021 ble nok et år med vekst i Moss havn

2021 ble nok et år med vekst i Moss havn
Opptellingen er klar og 2021 endte 7,7 % opp i antall TEU (konteiner-ekvivalenter) sammenlignet med 2020.

Totalt ble 62.395 TEU fraktet over Moss havn i året vi har lagt bak oss. Dette er tidenes nest mest aktive år i Moss havn sin historie som containerhavn.

De som har fulgt Moss havn i noen år husker at 2015 var forrige gang Moss havn hadde over 60.000 TEU. Den gang passerte aktiviteten 63.000 TEU. Etter dette startet Bane Nor sine arbeider i og rundt Moss havn og det medførte noen år med nedgang. Fra den dagen Moss havn var ferdig ombygd i 2018 har pilene pekt oppover igjen. De dystre spådommene om kaos og er grundig blitt gjort til skamme.

Moderne fasiliteter, omdisponering av arealer, innlandshavn og en fantastisk innsats fra alle ansatte i som bidrar til å bringe lasta gjennom havna har gitt gode resultater, forteller havnesjef Øystein Høsteland Sundby. Dette til glede for regionens næringsliv som får muligheten, og benytter den, til å flytte gods fra vei til sjø.

Også effektiviteten har vært rekordhøy i året som har gått. Målingene viser forbedring gjennom hele året og oktober var årets beste med gjennomsnittlig 28 containerløft per time med kranoperasjon. Det er ikke mange andre som kan vise til slik effektivitet, forteller havnesjefen. For kundene er det viktig at havna er rask, sikker og effektiv, og resultatene fra 2021 er i så måte veldig bra. Vi skal i fremtiden utvikle havna videre til å bli en nullutslipp, kompakt byhavn. Dette er viktig for både kundene og omgivelsene våre, avslutter havnesjef Øystein Høsteland Sundby.