Moss Havn fikk besøk fra Vestby videregående skole

Forrige uke fikk Moss Havn besøk fra Vestby videregående skole, hvor elevene som besøkte havna fordyper seg i transport- og logistikk i sitt andre undervisningsår.

– Det er flott at det utdannes fremtidige transport- og logistikkmedarbeidere her i regionen, sier havnesjef Øystein Høsteland Sundby.

Elevene fikk først en presentasjon av Moss Havn og havnas rolle i logistikkjeden, og deretter fikk de være med på befaring rundt på havneområdet. Der fikk elevene se noe av hvordan Moss Havn opererer pådaglig basis. Dette var høydepunktet for elevene.

- Dette er ungdommer som senere skal ut i transport- og logistikkyrket, så vi er veldig takknemlige for at vi fikk komme på besøk til Moss Havn. Sjøfrakt blir en stadig viktigere del av logistikkjeden og for oss i skolesystemet er det veldig flott at vi kan få innsikt i havnevirksomhet rett fra havna selv, forteller lærer Per Børresen.

I tillegg til den ordinære skoleklassen kan læreren også fortelle at han fått ansvaret for en voksenklasse med flyktninger som utdanner seg til transport- og logistikkbransjen. Han synes det er veldig spennende med voksenklassen som også vil inn i yrket.